Sección 2

El taller de Manolo Martín: la col·laboració com a principi

Busqueu-me en el Taller de Manolo Martin, alli on habita l'imprevist.
Rafa Rivera20/10/2016


Emedoble (o el Taller de Manolo Martin) és el Iloc de l'impossible. Allí on es recomponen els somnis o la fantasia es materialitza o aquell dibuix cobra vida o el pla es fa volum o el color omple les formes.

És el lloc on durant dècades entren personatges, que es deixen atrapar per la màgia de les seues parets (abarrotades de màgia, proves, intents, restes, esquelets, records), i ixen obres calentes encara, com en els forns, però saboroses, atractives, espectaculars i humils, tosques i detallades, enormes i diminutes, tot to cabuda en aquest laboratori de formes i colors.

És veritat que el principi va ser la fallla, la fusteria que compon un monument que és més que això perquè entén la simbiosi entre la festa i l'art, entre cobra i el joc. Però només va ser el principi.

Després va explorar camins diferents de l'art, la publicitat, l'escenografia, la decoració, l'arquitectura, la museografia, el mobiliari, el disseny, el cine, la moda i molts mons que es mesclen, es superposen, es complementen, es volen. El resultat no podia ser un altre que una caixa de sorpreses, que apassiona als de dins i als de fora.

El taller és com una acadèmia en que els mestres impartlxen classes que es transformen en productes vius, efímers o no, que deambulen per la ciutat, pels seus carrers, les seues places, les seues exposicions, els seus aparadors.

Així va nàixer el Gulliver, la Dama Ibèrica, el Pinotxo, aquella làmpada, aquest panell, una escena, un moble, Tintín, Obelix, Mafalda.

I darrere estan Manolo Valdés, Ortifus, Mariscal, Martín Begué, Santo, Miquel Navarro, Carmen Calvo, Macdiego, i una llarga llista, Pepe Gimeno, Lavernia, Chema Cobo, molt llarga, Montesinos, Miralda, Bascuñán, Ballester, Manuel Vicent, molt llarga, Cincona, Luis Rivera, Carmen Baselga, Salvadors, Cardells. Tan llarga que és difícil trobar la fí, perquè no ho té. I Isidro Ferrer, amb una especial col.laboració al ser l'encarregat del disseny de les falles de Corona per aquest proper 2017.

Allí estan tots, embastats pel taller com un collar de pedretes de colors vestint a la ciutat, al món, duna manera diferent de concebre la creativitat. Això és el taller, el paradigma de la col·laboració i el mestissatge, una proposta artística que camina des de dècades com una mescla de centpeus i cuc de llum, recolzant-se en moltes referències i il.luminant el camí amb modernitat, atreviment i rigor.

Ja sé que no sòc objectiu. Ja sé que estic contaminant de tot aquest procés. Ja sé que sóc jutge i part, que estic dins i fora, i que em perd la passió de l'amistat i la història compartida. Però això importa de veritat? Algú preferix que allò objectiu oculte la passió? Algú tria abans el mesurat que l'arravatament? No em busquen en un món d'ordre i regles, no em busquen en un lloc previsible i senzill. Busqueu-me en el Taller de Manolo Martin, alli on habita l'imprevist.

Rafa Rivera

b70d5e3c-dbee-4722-8178-2b572996f686

Comentarios

Emedoble utiliza una herramienta de facebook para los comentarios, y no se hace responsable de las opiniones expresadas.

Galería

Haz click sobre la imagen para ampliarla

Síguenos

Formulario

Nombre y apellidos*
Teléfono
E-Mail*
Dirección
Ciudad*
Pais*
Mensaje
Esta página utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y así facilitar tu navegación. Si continúas navegando, sin modificar la configuración, consideramos que aceptas su uso. Puedes modificar la configuración en cualquier momento.
Aceptar
Con esta suscripción recibirás gratuitamente en tu correo nuestra publicación cada vez que lancemos una nueva edición
Nombre
Mail
Idioma de suscripción
  • castellano
  • inglés
Acepto los términos y condiciones descritas aquí
Rellena los datos para registrarte. Los marcados con * son obligatorios
Email*
Contraseña*
Repetir contraseña*
Acepto los términos y condiciones descritas aquí
Rellena los datos para registrarte. Los marcados con * son obligatorios
Usuario*
Contraseña*
Indica tu usuario para que podamos enviarte una contraseña nueva.
Usuario*
¿Seguro que quieres cerrar tu sesión?
Cambio de contraseña del usuario
Antigua contraseña*
Nueva contraseña*
Repetir nueva contraseña*

Debes estar registrado para:

  • Comentar mensajes y responder a otros usuarios.
  • Descargárte la documentación que subimos.
  • Y muchas más funciones que iremos incorporando...
  • Entrar
  • Crear cuenta
CERRAR
Buscar noticias
Palabras
Sólo se considerarán palabras de 3 o más letras.
Dónde
Título
Subtítulo
Resumen
Texto
Selecciona las partes de la noticia donde recuerdas que están las palabras a buscar.
Fecha de publicación
Desde:
Hasta:
Indica las fechas aproximadas de publicación de las noticias que estás buscando.
Resultados